Ilyen se volt még: Putyin Putyin ellen

A következő helyhatósági választásokon érdekes helyzetbe kerülnek az oroszok: úgy szavazhatnak Putyinra, hogy valójában az országuk vezetőjének egyik politikai ellenfelét támogatják ezzel.
Komócsin Sándor, 2020. július 6. hétfő, 13:51
Fotó: The Moscow Times/rg62.info

Roman Putyint június első hetének végén megválasztották az Emberek a Korrupció Ellen párt vezetőjének - adta hírül a Moscow Times. A hír azért került be az országos média főáramába, mert a politikus Vlagyimir Putyin államfő rokona, nevezetesen Putyin unokatestvére, Igor fia. A párt el akar indulni a következő regionális választásokon, szeptemberben, majd a Duma-választásokon is.

Fő céljuk a korrupció következményei és okai elleni harc. "Azzal, hogy egy sikeres vállalkozó, közszereplő és politikus került a párt élére, új lendületet kaphatunk a korrupció elleni tevékenységeinkben, különböző projektjeink és szociális kezdeményezéseink végrehajtásában" - mondta Grigorij Aniszimov, a párt legfelsőbb tanácsának elnöke.

Roman Putiyn üzletember, és akárcsak Vlagyimir Putyin, korábban az orosz biztonsági szolgálatnál, az FSB-nél is dolgozott. Emellett a Putin Consulting Ltd. névre keresztelt vállalat igazgatója és elnöke az Orosz Akadémiai Alapítvány igazgatóságának. Tavaly márciusban elindította az Üzlet Emberei pártot, jobboldali konzervatív programmal és azzal a céllal, hogy támogassák az üzleti vállalkozásokat és a vállalkozókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK