Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német spritmonitor.de oldal régóta gyűjti a különböző autók fogyasztási adatait a sofőrök beszámolói alapján. Több mint 183 ezer dízelmotoros és 273 ezer benzinmotoros autóról érkezett eddig adat. A portál pedig a beérkezett adatok alapján összerakta a legtakarékosabb autók listáját.

Benzinből kérnek keveset

A benzines autók közül a Suzuki Celerio a legtakarékosabb. Összesen 70 celeriós sofőrtől kapott adatok szerint az autó átlagosan 4,7 liter benzin fogyaszt 100 kilométerenként.

A második helyen áll a Hyundai Ioniq. A dél-koreai gyártó kocsijáról 363 tulajdonos küldött adatokat, így az átlagfogyasztás 4,8 literre jött ki. Holtversenyben a második a Toyota Yaris hibridmotoros verziója: 1523 sofőr beszámolója alapján ennek az autónak ugyancsak 4,8 liter kell 100 kilométerre.

A harmadik helyen szintén holtverseny van: a Toyota Corolla hibrid a spritmonitoros adatbázis szerint 5,1 literrel elmegy. Ugyanennyit fogyaszt a Toyota Prius és a Kia Niro.

A benzinesek top 10-es listáján szerepel még a Nissan Pixo, a Daihatsu Cuore, a Citroen C1, a Seat Mii, a Honda Insgiht.

Takarékos gázolajosok

A dízelmotoros autók listáját az annak idején szupertakarékos - 3 literes fogyasztással hirdetett -  Audi A2 (3L) vezeti, erről a kocsiról 163 tulaj adott információt, amelyek szerint az átlagosan 3,6 literes a fogyasztása.

A második a listavezető Audival a műszaki megoldásokat nézve szinte azonos Volkswagen Lupo (3L), amely 3,7 literes eredményt  produkált. A harmadik pedig 4,2 literrel a 107-es Peugeot lett holtversenyben a Citoren C1-essel.

Az első tízbe a dízeleknél a Smart Fortwo, a Citroen AX, a Seat Arosa, a Citroen Saxo, a Citroen C4 Cactus és a Renault Twingo került be.