Indonéziában is berobbant a járvány

Indonéziából vasárnap 327 új koronavírus-fertőzést jelentettek, ezzel az igazoltan fertőzöttek száma elérte a 6575-öt - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2020. április 19. vasárnap, 15:37
Fotó: Getty Images

Ahmed Jurianto, az indonéziai egészségügyi minisztérium koronavírusért felelős bizottságának a szóvivője azt közölte, hogy az elmúlt 24 órában 47-en haltak bele a Covid-19 betegségbe, így a halottak száma 582-re nőtt. A szóvivő egyúttal azt kérte az ország orvosi kamarájától - amely a hét végén azt közölte, hogy a fertőzöttek valóságos száma akár a duplája is lehet a hivatalosan közöltnek -, hogy kerülje a hamis hírek keltette "pszichológiai nyomást".

A Bernama malajziai hírügynökség vasárnapi jelentése szerint az ország legnagyobb pálmaolaj-termelő vállalata, a Sabah ideiglenesen leállítja a kitermelést egy ültetvényén, miután 11 ember megfertőződött a vírussal.

Malajziában, amely a világ második legnagyobb pálmaolaj-termelője, szombaton 5305 regisztrált fertőzött volt, közülük 88-an belehaltak a betegségbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2020.04.19 16:58

Nem lehetne nem anaflabéta suttyóparaszt tahó módjára fogalmazni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html