Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Darth Vader maszkját utánzó kávéscsészéktől a pólókig, amelyeken Csubakka látható Mikulás-sapkában egész galaxist alkotnak a Csillagok háborúja filmeposzhoz kapcsolódó termékek. A kasszagépek csengése már az új rész, Az erő ébredése kapcsán keletkező bevételek érkezését jelzi, pedig a mozikban csak pénteken mutatkozik be a film - kezdi összefoglalóját a Bloomberg.

A Csillagok háborúját övező vásárlási és játékőrületnek köszönhetően az új film összesen közel 9,6 milliárd dollárt hozhat a film alkotóinak és jogtulajdonosainak, a forgalmazóknak, a tévécsatornáknak, a kiskereskedőknek és a játékgyártóknak.

Kattintson a nagyításhoz!

Csak az egyesült államokbeli, illetve nemzetközi jegyárbevételek elérhetik a 2,4 milliárd dollárt - idézi a hírügynökség a Nomura Securities pénzügyi szolgáltató cég becslését. Ez majdnem két és félszererese a legutoljára született Star Wars-film A Sith-ek bosszú kasszabevételének.

A DVD-k, a filmletöltések (az újdonság bizonyára növeli az érdeklődést a korábbiak iránt is), a videojátékok további milliárdokkal hizlalhatják a számlát.

Kattintson a nagyításhoz!

A gyenge években kétmilliárd dollár folyik be a jogtulajdonosok zsebébe a Csillagok háborújához kapcsolódó merchangisingból. Ez most ötmilliárdra ugorhat - vélik a Macquarie Reserach kutatóintézet szakértői.

Ezzel Az erő ébredése felzárkózhat a Toy Story 3 összbevétele mögé. Az a film a Disney 2013-as adatai szerint 9,8 milliárd dollárt hozott a biznisz összes résztvevőjének. A felhajtás óriási - összegzi a lényeget az amerikai Marcus Theatres mozihálózat vezérigazgatója, Rolando Rodriguez.