Indul a hisztéria: akár a közönség, úgy dől a lé is

A Csillagok háborúja visszatérésével a mozivászonra visszatérnek az alkotók zsebébe az óriási bevételek is - írja a Bloomberg utalva a filmeposz időrendben utolsó részének címére. Az összjövedelemmel kapcsolatos várakozások megközelítik a tízmilliárd dolláros nagyságrendet.
Napi.hu, 2015. december 15. kedd, 11:20
Fotó: Napi.hu

A Darth Vader maszkját utánzó kávéscsészéktől a pólókig, amelyeken Csubakka látható Mikulás-sapkában egész galaxist alkotnak a Csillagok háborúja filmeposzhoz kapcsolódó termékek. A kasszagépek csengése már az új rész, Az erő ébredése kapcsán keletkező bevételek érkezését jelzi, pedig a mozikban csak pénteken mutatkozik be a film - kezdi összefoglalóját a Bloomberg.

A Csillagok háborúját övező vásárlási és játékőrületnek köszönhetően az új film összesen közel 9,6 milliárd dollárt hozhat a film alkotóinak és jogtulajdonosainak, a forgalmazóknak, a tévécsatornáknak, a kiskereskedőknek és a játékgyártóknak.

Kattintson a nagyításhoz!

Csak az egyesült államokbeli, illetve nemzetközi jegyárbevételek elérhetik a 2,4 milliárd dollárt - idézi a hírügynökség a Nomura Securities pénzügyi szolgáltató cég becslését. Ez majdnem két és félszererese a legutoljára született Star Wars-film A Sith-ek bosszú kasszabevételének.

A DVD-k, a filmletöltések (az újdonság bizonyára növeli az érdeklődést a korábbiak iránt is), a videojátékok további milliárdokkal hizlalhatják a számlát.

Kattintson a nagyításhoz!

A gyenge években kétmilliárd dollár folyik be a jogtulajdonosok zsebébe a Csillagok háborújához kapcsolódó merchangisingból. Ez most ötmilliárdra ugorhat - vélik a Macquarie Reserach kutatóintézet szakértői.

Ezzel Az erő ébredése felzárkózhat a Toy Story 3 összbevétele mögé. Az a film a Disney 2013-as adatai szerint 9,8 milliárd dollárt hozott a biznisz összes résztvevőjének. A felhajtás óriási - összegzi a lényeget az amerikai Marcus Theatres mozihálózat vezérigazgatója, Rolando Rodriguez.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Milcsi88, 2015.12.15 12:55

"akár a közönség, úgy dől a lé is"- véletlenül nem azt akarta a cikkíró: AHOGY a közönség, úgy dől a lé is?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html