Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szlovákiai turisták manapság kevésbé aggódnak a terrorveszély miatt, ezért újra megnőtt a török és az egyiptomi üdülőhelyek iránti érdeklődés - írta a pozsonyi Új Szó. Az Allianz biztosítónak tavaly a legtöbb káresetet - összesen 630-at - Törökországból jelezték a szlovákiai turisták. Ez majdnem hetven százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az egyiptomi káresetek száma kétszeresére nőtt, és meghaladta az 500-at. A szlovákiai turisták tavaly nagyjából 8 ezer külföldi káresetet jelentettek be, ami alig változott az egy évvel korábbihoz képest. A külföldre utazók körében gyakoriak a poggyászkárok, a lopások, a legjellemzőbb, hogy a nyaralóktól a strandon vagy a gépkocsijukból tulajdonítják el értékeiket.

A legnagyobb összeget az Egyesült Államokba utazók után volt kénytelen kifizetni a biztosító. A legtöbbe - 166 ezer euróba - egy alaszkai túrán levő, szakadékba zuhant hegymászó kezelése és hazaszállítása kerül. Tavaly a szlovákiai turisták a világ 115 országából jeleztek káreseteket.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu