Indulnak a magyar elhárítók Bejrútba

Magyarország kész hozzájárulni a bejrúti robbanást követő helyzet kezeléséhez. A bejrúti kérés augusztus 5-én 19 óra után pár perccel került fel az EU segélykérések fogadására szolgáló közös kommunikációs és tájékoztatási rendszerébe. A katasztrófavédelem már tegnap 19.50-kor jelezte, hogy az ország szakértőket ajánl fel - közölte a Belügyminisztérium.
Rácz Gergő, 2020. augusztus 6. csütörtök, 11:06
Fotó: Reuters

A Brüsszelben működő Veszélyhelyzet-kezelési Koordinációs Központ (ERCC) az Európai Unió közös polgári védelmi csapatához csapatvezető, csapatvezető-helyettes, kutatás-mentési koordinátor, valamint logisztikai, informatikai, statikus, környezetvédelmi, hulladékkezelési, egészségügyi szakértő, illetve technikai támogató csapat (TAST) felajánlását kérte a tagállamoktól.

Magyarország öt szakértőt - csapatvezetőt, csapatvezető-helyettest, kutatás-mentési koordinátort, logisztikust és egészségügyi szakértőt - kész küldeni a katasztrófa sújtotta országba, hogy támogassák a bejrúti robbanás okozta helyzet felszámolását.

A katasztrófavédelem állományából kijelölt szakemberek tapasztaltak, a HUNOR hivatásos mentőszervezet vezetője például korábban Japánban, Ukrajnában, Sri-lankán, Indonéziában, Szerbiában és Máltán vett részt hasonló misszióban. Rajta kívül a HUSZÁR közepes városi kutatási és mentőcsapat önkéntese, egy fővárosi, egy Tolna és egy Bács-Kiskun megyei szakember, valamint az Országos Mentőszolgálat oxitológus szakorvos és katasztrófaorvos végzettségű vezető főorvosa tagja a szakértői csapatnak - közölte a BM.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sancho12, 2020.08.06 13:33

@Darabont1453: Vagy nem.:))) De van újabb bevétel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.08.06 13:30

Na akkor meg van oldva Libanon össze problémája...XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html