Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Novemberben 1,9 százalékra, hat hónapja a legkisebbre csökkent az infláció az euróövezetben az októberi 2,2 százalékról. A piac az Eurostat 2 százalékos előzetes adatával megegyező inflációt várt novemberre - írta az MTI.

Egy évvel korábban, 2017 novemberében 1,5 százalék volt az infláció az euróövezet 19 tagállamában.

Az Európai Unióban 2 százalékra csökkent az infláció novemberben az októberi 2,2 százalékról. Az EU 28 tagállamában 2017 novemberében 1,8 százalékon állt az infláció.

A legkisebb éves áremelkedést Dániában regisztrálták az idén novemberben, 0,7 százalékosat. Írországban 0,8 százalékkal, Portugáliában pedig 0,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak éves bázison.

A fogyasztói árindex Észtországban, Magyarországon és Romániában emelkedett a legnagyobb mértékben novemberben, 3,2 százalékkal.

Az euróövezeti fogyasztói árak emelkedéséhez az energiaárak járultak hozzá a legnagyobb mértékben, 0,88 százalékponttal, a szolgáltatások pedig 0,57 százalékponttal. Az energiaárak az egy évvel korábbihoz képest 9,1 százalékkal, a szolgáltatások árai 1,3 százalékkal emelkedtek novemberben. Az októberihez képest az energiaárak novemberben nem változtak, a szolgáltatások árai 0,5 százalékkal csökkentek.