Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem Magyarországon és nem véglegesen, hanem egyelőre csak kísérleti jelleggel ingyen taxit vehetnek igénybe a nyugdíjasok - derült ki a Business Insider Polska cikkéből. Inowroclaw önkormányzata úgy döntött, hogy a 70 év feletti időseknek szeptember és december vége között több mint 1000 taxis utazást finanszíroz.

Az idősek az ingyenes utat akkor vehetik igénybe, ha a város területén el kell intézniük legsürgősebb ügyeiket, például egy orvosi vizitet vagy hivatali ügyintézést. Egy személy az ingyenes taxit a kísérlet hónapjai alatt maximum háromszor veheti igénybe.

A város 50 ezer zlotyt (körülbelül 3,75 millió forint) szán a projektre. Viszonylag nehezen találtak olyan szervezet, amely működteti a rendszert. A koordinációt végül a Flandria Kölcsönös Segítség Társasága vállalta el. Azt, hogy melyik taxis vállalat bonyolítja le a fuvarokat csak augusztusban árulják el.

Ha valaki utazni akar, azt ő maga, vagy a családja, vagy valamilyen egészségügyi intézmény, vagy harmadik személy is bejelentheti. Az ingyenes úttal hétfőtől péntekig lehet élni, reggel 7 és 18 óra között. A mozgássérültek az igényeiknek megfelelő kocsit kaphatnak. Ha erre szükség van, az idős utast 16 év feletti kísérője is elkísérheti. A várakozások szerint a lehetőséggel Inowroclaw több száz lakosa él majd.

A fotó forrása: Shutterstock