A lengyel nemzeti légitársaság, a LOT komoly munkaerőhiánnyal küszködik a nyári csúcsidőszakban, amin időszakos foglalkoztatással akar segíteni - írta a gazeta.pl. A hazai turisták mellett azoknak az utasoknak a száma is megugrik ilyenkor, akik a varsói Chopin repülőtéren szállnak át a LOT Európába, Ázsiába és Észak-Amerikába tartó járataira.

A légitársaság a 2018 májusa és szeptembere közötti időszakra szóló programban több tucat új munkalehetőséget hirdetett meg. Az ezeket betöltő személyeknek főleg a terminálokon kell segíteniük az utasok eligazításában és kiszolgálásában. Információt kell adniuk az érdeklődőknek a LOT kapcsolódásairól.

A légitársaság azt várja a jelöltektől, hogy megfelelően tudjanak angolul és könnyen kössenek kapcsolatokat az utazókkal. Más idegen nyelvek ismerete, illetve a repülés iránti érdeklődés előnyt jelent. Három hónapos szerződést ajánlanak a jelentkezőnek, a hosszabbítás lehetőségével.

A fizetésen kívül mindenki, aki részt vesz programban, kap egy úgynevezett standby jegyet, azaz olyan jegyet, amelyet akkor használhat fel a birtokosa, ha az utolsó pillanatban lemondanak egy foglalást, és így szabad hely keletkezik. Az időszakos dolgozók retúrjegyet kapnak, amelyet 90 fajtából választhatnak ki. Az ingyen utazás lehetőségével 2018 október-novemberében vagy 2019 január-márciusában élhetnek.

A fotó forrása: Shutterstock