Nyílt légkörben vezeti a minisztériumát Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője - jelentette ki a miniszter a Magyar Időknek adott interjújában. - Hozzám mindenki bármikor bejöhet, felhívhat, minden problémás ügyet megbeszélünk - tette hozzá. Ugyanakkor szerinte egységes kommunikációra van szükség, ami vélhetően nem nyerte el mindenki tetszését.

Elárulta, hogy kidolgozták a magán- és az állami ellátás szétválasztását célzó első javaslatokat, ám megjegyezte, hogy ez nagyon hosszú folyamat lesz.

Heteken belül a kormány elé kerülhet a sürgősségi ellátásról szóló minisztériumi javaslat, amelynek egyik fontos célja, hogy az országban egyetlen sürgősségi osztályon se várakozzanak órákat feleslegesen a betegek. A miniszter szerint a sürgősségi ellátás elsősorban nem technikai, hanem szervezési kérdés. Össze kell hangolni a háziorvosok, a szakrendelők, a kórházak munkáját, ami időbe telik.

A kormány már tett lépéseket az otthonápolási díj emelésére, és nagyon rövid időn belül megszületik az újabb döntés ezzel kapcsolatban.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu