Iráni katasztrófa: nincs fennakadás Ferihegyen

Egyelőre nem okoz bonyodalmakat Budapesten a reggeli iráni eseményeknek az utóhatása. A helyzet annak függvényében változhat, hogy a légitársaságoknak mennyi ideig kell módosított útvonalakon közlekedniük.
Rácz Gergő, 2020. január 8. szerda, 17:11
Fotó: Budapest Airport

A fővárosban eddig nem voltak fennakadások a reggeli események miatt, aminek eredményeként Iránban lényegében légtérzár lépett hatályba. Több légitársaság törölte járatait, illetve módosított útvonalon közlekedik, miután Irán válaszcsapásként rakétatámadást indított amerikai célpontok ellen.

Egyes információk szerint a reggel Iránban lezuhant ukrán utasszállító vesztét is az okozta, hogy a gépet az irániak tévesen egy amerikai katonai gépnek vélték, és lelőtték.

A légitársaságok nemzetközi légitérhasználata, vagy útvonalai kapcsán a Budapest Airport nem rendelkezik sem közvetlen, sem közvetett hivatalos információval - közölte lapunkkal a repülőteret üzemeltető vállalat.

Eddig a helyi viszonyokról a Wizz Air adott tájékoztatást. A társaság repülőgépei jelenleg biztonsági okokból nem érintik az iraki és az iráni légteret, a Dubajba közlekedő járatok Szaúd-Arábia felől közelítik meg az úti célt. Egyben azt is ígérték, hogy bármilyen változás esetén értesítik utasaikat.

HOZZÁSZÓLÁSOK