Iránnal is barátkozik az Orbán-kormány

Magyarország erősítené kapcsolatait Iránnal - tudósított az egyik helyi hírügynökség. A lehetőségről tárgyalt a teheráni magyar nagykövet és egy iráni parlamenti tisztviselő.
NAPI, 2013. február 12. kedd, 10:20
Fotó: Napi.hu

Irán és Magyarország áttekintették a kétoldalú kapcsolatok és együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségeit - jelentette az iráni Fars News Agency (FNA), amely magát függetlennek tartja, ám nyugati hírforrások a teheráni kormányhoz közel álló félhivatalos hírforrásnak tekintik, sőt a Wall Street Journal egyenesen az Iráni Forradalmi Gárdához köti. A kapcsolatról az iráni parlament nemzeti biztonsági és a külpolitikai bizottságának rapportőre, Seyed Hossein Naqavi Hosseini és Pethő Gyula teheráni magyar nagykövet tárgyalt hétfőn.

Naqavi Hosseini hangsúlyozta, hogy a két ország kölcsönös együttműködése minden területen bővülhet, beleértve ebbe a parlamenti, a politikai és a gazdasági lehetőséget is. A nagykövet azt mondta, hogy a magyar fél kész a kölcsönös kooperáció javítására Iránnal szintén minden területen, elsősorban parlamenti kapcsolatok terén. Emellett rámutatott, hogy a két országnak óriási lehetőségei vannak gazdasági, kereskedelmi és tudományos kapcsolataik újraszövésére és megerősítésére.

Az FNA a tudósítás háttereként emlékeztet egy 2011-es találkozóra az iráni külügyminiszter és a korábbi magyar nagykövet között. Ennek részeként az utóbbi átadta a magyar külügyminiszter levelét tárgyalópartnerének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

labandy, 2013.02.12 13:47

@kisutca: Paksot ezek is beüzemelhetnék..akkor rémülne meg a "szegényanngela".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kisutca, 2013.02.12 10:29

Ja kérem a pénznek nincs szaga!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html