Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszországban be akarják oltani a nyérceket koronavírus ellen, hogy megelőzzék a lemészárlásukat - vette át a Moscow Times a védelmi minisztérium Zvezda hírügynökségének jelentését. November közepén Dániában a teljes nyércpupulációt, összesen 17 millió állatot pusztítottak el, mert mutáción átesett koronavírust találtak a szervezetükben.

A szakemberek attól tartottak, hogy ez az új változat átterjed az emberekre, és értelmetlenné teszi az eddigi vakcinafejlesztéseket, mert a készülő oltások nem kínálnak ellene védelmet. A vírust más európai országok nyérceiben is megtalálták. Az orosz agrárfelügyelet, a Roszszelkhoznadzor jelenleg teszteli azt a vakcinát, amelyet a prémjükét tartott kis állatoknak beadhatnak. Amint ezzel végeznek kezdődik az oltás

Az orosz nyérctenyésztők korábban kijelentették, hogy akarják levágni az állataikat, ahogy azt európai kollégáik csinálták. Arra hivatkoznak, hogy Oroszországban nem érkezett hír arról, hogy a nyércekről átterjedt volna az emberekre a koronavírus-fertőzés. Egyelőre nem tudni, hogy az állatok oltása párhuzamosan zajlik-e majd az emberek 2021-re tervezett tömeges oltásával.