Ismert szélsőséges iszlamista volt a hamburgi ámokfutó

Szélsőséges iszlamistaként szerepelt a hatósági nyilvántartásokban a Hamburgban történt késes támadás gyanúsítottja - jelentették be szombaton a németországi nagyváros biztonsági vezetőinek sajtótájékoztatóján.
Szepesi Anita, 2017. július 29. szombat, 13:40
Fotó: MTI/AP

A hatóságoknak voltak a 26 éves férfi radikalizálódására utaló értesüléseik, de nem a közveszélyes iszlamisták között tartották számon. A támadás hátterében szélsőséges muzulmán vallási meggyőződésének és lelki labilitásának keveréke állhat - írta az MTI.

A gyanúsított péntek délután egy szupermarketben levett a polcról egy konyhakést, kibontotta csomagolásából és vérengzésbe kezdett. Egy embert megölt, és a nyomozás új adatai szerint nem hat, hanem hét embert sebesített meg.

A férfi az Egyesült Arab Emírségekben született és a palesztin népcsoporthoz tartozik. Németországba Norvégiából érkezett, 2015 tavaszán.

Menedékjogi kérelmét elutasították, kitoloncolási eljárás alatt állt, amelyben közreműködött a német hatóságokkal és a berlini palesztin képviselettel. A német hatóságok azzal számoltak, hogy hamarosan elhagyja az országot.

Kép forrása: MTI/AP/DPA/Markus Scholz

HOZZÁSZÓLÁSOK