Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Görögország megállapodásra jutott hitelezőivel, az eurótagállamokkal arról a néhány népszerűtlen intézkedésről, amelyekért cserébe megkaphatja az ország finanszírozásához szükséges újabb hitelrészleteket - adta hírül a Reuters az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Az eurózóna tagállamainak pénzügyminiszterei (eurócsoport) április 7-ei ülésükön tehetnek javaslatot kormányaiknak a pénz átutalására.

Az athéni kormány belement abba, hogy a GDP egy százalékának megfelelő összeggel csökkenti a nyugdíjkiadásokat 2019-től. Emellett engedtek az adómentes jövedelemhatár ügyében is, amit további egyszázalékos GDP arányos megtakarítást eredményez a költségvetésben. Eszerint 6000 eurós (1,9 millió forint) éves jövedelemig nem kell majd adózniuk az embereknek.

A munkaerő-piaci reform ügyében engedményt kaptak a görögök. Nem kell tovább lazítaniuk a csoportos elbocsátás szabályait - ezt még a korábbi hitelprogramban könnyítették meg a munkaadóknak. A kollektív béralkuk rendszerét, amelyet szintén korábban, 2012-ben szorították vissza, újra feléleszthetik, miután 2018-ban lejár a jelenlegi (2015 augusztusában kezdődött) program.