Ismét beavatkozik az IMF - tárt karokkal várják

Ukrajna áprilisra várja az IMF első hitelrészletét, ami már csak azért is sürgős, mert az ország devizatartaléka nem elegendő az idén esedékes valamennyi adósság teljes rendezésére.
MTI-Eco, 2014. március 10. hétfő, 15:51
Fotó: Napi.hu

Olekszandr Slapak ukrán pénzügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy Ukrajnának az idén 10 milliárd dollárnyi adósságot kell rendeznie. "Abban az esetben, ha ehhez még hozzávesszük a Naftogaz állami gázipari cég kifizetetlen orosz gázszámláját, valamint az állami autópálya-építő társaság adósságát, akkor az ország devizatartaléka nem lesz elegendő" - figyelmeztetett a pénzügyminiszter.

Ugyancsak Olekszandr Slapak hétfőn azt mondta, hogy az ukrán kormány reményei szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) még áprilisban folyósítja a pénzügyi segélycsomag első részletét.

A pénzügyminiszter beszámolt arról is, hogy a hrivnya, amely március 3-án történelmi mélypontra, 11,6510-re gyengült a dollárral szemben, mára stabilizálódott. A pénzügyi tárca vezetőjének a reményei szerint idén átlagosan 10,0-10,1 hrivnya ér majd egy dollárt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bandesz, 2014.03.11 08:52

ugy sajnalom az Ukranokat..ja ez is az Orban hibaja mert ha o nem koti meg a Paksi szerzodest akarcsak a szlovakok, finnek, olaszok meg fel Europa akik busasan uzletelnek most is folyamatosan az oroszokkal nem bizza el magat Putyin es tamadja meg Ukrajnat! jol mondom elvtarsak? remelem ezert a frocsogesert majd nekem is jut valami jo kis zsiros pozicio a kormanyotokban. koszike addig is frocsogok meg elolegben egy parat a valasztasokig!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html