Ismét Jeremy Corbynt választották a brit Munkáspárt vezetőjévé

A várakozásoknak megfelelően ismét Jeremy Corbynt választották a legnagyobb brit ellenzéki parlamenti erő, a Munkáspárt vezetőjévé.
Papp Zsolt, 2016. szeptember 24. szombat, 14:02
Fotó: Reuters

A választás eredményét szombaton jelentették be Liverpoolban, a Labour vasárnap kezdődő éves kongresszusának helyszínén. Corbynra, akinek ellenfele Owen Smith volt, a voksolásra jogosult párttagok 61,8 százaléka szavazott.

Jeremy Corbynt, a párt hagyományos baloldali irányzatának veteránját nem egészen másfél éve már megválasztották a Munkáspárt vezetőjévé, ám a Labour árnyékkormányának és parlamenti frakciójának többsége ellene fordult, és a brit EU-tagságról júniusban rendezett népszavazás után bizalmatlansági indítványt is benyújtottak ellene, amelyet a munkáspárti képviselők hatalmas, 172-40 arányban megszavaztak.

Corbyn azonban ezután sem mondott le, ezért vált szükségessé az újabb vezetőválasztási versengés. A Munkáspárt több mint 600 ezres tagságának körében azonban Corbyn elsöprő népszerűségnek örvend, így az újabb választás eredményéhez sem fért sok kétség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.09.24 17:41

A második lengyel állampolgár borzalmas halála után, az ember meglát egy angolt, elhányja magát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.09.24 17:38

Már a második lengyel fiatalembert végezték ki kivégző brigádok Angliában. Ráadásul követték és már megint egy olyan helyen, ahol nehéz azt mondani, hogyha a többiek is beszállnak, akkor így végződött volna. A no-go zónák azért alakulnak ki, hogy a mindenkori helyi klu-klux-klan-tól ahol negyven-ötven fő támad rá védtelen emberekre, a közösségeiket csak így tudják megvédeni a bevándorlók.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html