Ismét kemény kritikát kapott a kormány az USA-ból

Aggodalommal tölti el a Egyesült Államokat, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját - olvasható a budapesti amerikai nagykövetség honlapján szerdán közzétett állásfoglalásban.
Szász Péter, 2017. június 14. szerda, 21:04
Fotó: Pixabay

A civil szervetek közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak, de az új törvény megbélyegzi őket.

"Különösen azon kormányzati kommunikáció kontextusában, mely a külföldről támogatást kapó civil szervezeteket úgy ábrázolja, mint amelyek a társadalom érdeke ellenében tevékenykednek" - olvasható a közleményben.

A követség szerint ez elrettentő hatással lesz a magyarok önszerveződésére és azon képességére, hogy aggodalmaikat demokratikus úton hozzák a kormány tudomására.

Emellett hangsúlyozták, hogy ha az elfogadott jogszabály életbe lép, akkor az a NATO, az EU és az EBESZ által képviselt egyesülési jog és szólásszabadság érvényesülése szempontjából visszalépést fog eredményezni.

Nem valósak azok az állítások, amelyek szerint a civiltörvény az Egyesült Államokban létező Idegen Ügynökök Bejegyzéséről szóló törvényen alapul.

Korábban a német sajtó is kritizálta a kormány lépését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kakambuki, 2017.06.14 21:32

Elhiszem! Miként azt is hogy Trump elnök még mindig nem cserélte le a külügye liberális állományát!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html