Ismét pénzt kapott Görögország

Folyósította a görög mentőcsomag következő, 7,7 milliárd eurós részletét hétfőn az euróövezeti állandó mentőalap (ESM), miután néhány nappal ezelőtt jóváhagyták a kifizetést a közös valutát használó uniós tagállamok és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megállapodása nyomán - írja az MTI.
Domokos Erika, 2017. július 10. hétfő, 20:16
Fotó: Stocksnap

Az Európai Stabilitási Mechanizmus a Twitteren jelentette be, hogy megtörtént az átutalás, és Athén megkapta a lejáró tartozások törlesztésére szolgáló összeget.

Az ESM pénteken hagyta jóvá a mentőcsomag következő, 8,5 milliárdos részletét, amit két ütemben folyósítanak. A fennmaradó 800 millió eurót szeptemberben utalják majd át a tervek szerint. Az eurócsoport pénzügyminiszterei és az IMF hosszas tárgyalások után június közepén jutottak egyezségre az adósságkezelő csomag következő részletéről.

A nemzetközi hitelezők a megállapodás ellenére ugyanakkor továbbra is megosztottak a pénzügyi válságba került dél-európai ország mentőprogramját illetően. Az IMF nem tartja fenntarthatónak az adósság törlesztését és ezért annak enyhítését szorgalmazza, a német kormány azonban ennek minden formáját elutasítja.

Görögország költségvetését 2010 óta nemzetközi hitelek tartják működésben. A jelenleg aktuális, sorban a harmadik mentőcsomag feltételeiben Athén 2015-ben egyezett meg a hitelezőkkel, cserébe pedig átfogó reformok végrehajtása mellett kötelezte el magát 2018-ig - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.07.10 23:14

Ügyesek ezek a görögök! Megkapták a lóvét, gyorsan eltapsolják, a beígéert reformokat pedig majd alaposan felpuhítják, hogy a nép életszínvonala se essen vissza. Aztán majd újra pénzért ácsingóznak...

A nekik adott pénz olyan, mintha a feneketlen kútba öntötték volna. De ez így van rendben: Görögország EU-tagállam, tagja az euróövezetnek, nem lehet hagyni, hogy csődbe menjen. Ez a görögök tudják nagyon jól, ki is használják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rumpundli, 2017.07.10 22:49

Pénzt kapott???? Nem csak foltot, az adósság elodázására? Csöbörből-vödörbe esete. Inkább az idegenforgalmát, és az iparát kapná vissza, akkor talán tudna törleszteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html