Ismét tiltakoznak a görögök az adóemelések ellen

Több ezer gazda tüntetett szerdán a mezőgazdasági termelőket sújtó adóemelések ellen Athénben.
MTI-Eco, 2015. november 18. szerda, 13:58
Fotó: MTI/AP

A decemberben a parlament elé kerülő újabb megszorító csomag keretében gyakorlatilag a termelők minden privilégiumát felszámolnák és az összes adókedvezményt eltörölnék. Többek közt 2017-ig fokozatosan kétszeresére, 26 százalékra növelnék a forgalmi adót, és minden bevételt megadóztatnának, így a biztosítók által a viharkárok után kifizetett összegeket is.

Már októbertől azonnali hatállyal megszüntették a mezőgazdasági termelők egyik legfontosabb privilégiumát, a dízelolaj kedvezményes adóját, és tonnánként 66 euró helyett tonnánként 200 euró adót kell fizetni a mezőgazdasági gépekben felhasznált üzemanyag után is.

A görög agrárszövetség azzal riogat, hogy összeomlik a görög mezőgazdasági termelés, ha minden tervezett intézkedést bevezetnek.

A bortermelők szervezete külön tüntetett amiatt, hogy a borkereskedelemre különadót vetettek ki, és emiatt a bor literenként 40 centtel megdrágul.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antisoros, 2015.11.18 15:51

....sok volt az 1100 e min bér ...nem volt reális ...!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html