Kíméletlen kijózanító program ittas vezetőknek

Moldovában hamarabb visszakaphatják a jogosítványukat azok, akiket ittas vezetésen kaptak, ha részt vesznek egy olyan programban, amelyben nagyon durván szembesülnek tettük lehetséges következményeivel.
Barabás Júlia, 2019. május 10. péntek, 06:40
Fotó: Shutterstock

Halottakat mosdat, boncolásokon vesz részt és takarít Moldovában fél tucat olyan autós, akinek ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát - vette át a vajdasági Szabad Magyar Szó a Ma.hu internetes portál tudósítását, amely a Republika.md cikke alapján készült.

A program három hónapig tart, a részvevők kórházba is ellátogatnak, ahol segítenek a közúti balesetek áldozatainak és részt vesznek különböző tanfolyamokon, ahol az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Ezenfelül 4000 moldovai lejt (63 ezer forint) kell fizetniük. Ha kiállják a megpróbáltatásokat, akkor hamarabb visszakapják a vezetői engedélyüket. A beszámoló szerint ez korántsem egyszerű: az egyik résztvevő például néhány perc után elhagyta a képzést, mert rosszul lett. Öt társa kibírta az első napot, s többen is azt mondták, hogy egy életre az agyukba vésték azt, amit a halottasházban láttak.

HOZZÁSZÓLÁSOK