Itt a nyár durva meglepetése: van, ahol tilos a klíma

A görög hatóságok drámai szabályokkal korlátozzák idén nyáron a buszokon és a személyautókban utazók számát, továbbá más kényelmetlenséget okozó szabályokat vezettek be.
Barabás Júlia, 2020. május 27. szerda, 16:27
Fotó: Pixabay

Görögország a szerbiai turisták egyik kedvenc nyári célpontja, a görög hatóságok azonban újabb intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány miatt, amelyek azokra a turistákra vonatkoznak, akik gépkocsival vagy autóbusszal utaznak Görögországba - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az új rendelkezés szerint egy gépkocsiban legfeljebb két felnőtt tartózkodhat, a kiskorú gyermekek természetesen utazhatnak a szülőkkel.

Az autóbusszal utazókra vonatkozó szabály jármű ülőhelyeinek maximum 50 százalékát vehetik igénybe az utasok, minden második ülést szabadon kell hagyni, és az utazás ideje alatt az utasoknak végig viselniük kell a védőmaszkot. Az autóbuszok klímaberendezése sem használható, az ajtóknál pedig kötelező a fertőtlenítőszer elhelyezése. A görög hatóságok nem tették kötelezővé, de azt ajánlják, hogy a buszvezetők és az utasok közé szereljenek plexiüvegből elválasztó falat.

Ezek a rendelkezések a kisbuszokra és a mikrobuszokra is vonatkoznak. Ha a járműnek hét ülőhelye van, akkor a sofőrön kívül két utas tartózkodhat benne, ha pedig kilenc férőhelyes, akkor három utast szállíthat. Görögország június elsején nyitja meg a határokat a turisták előtt, az athéni repülőtér pedig június 15-től fogadja a járatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

LCoder, 2020.05.27 16:33

Jó sokat kellene a görögöknek fizetniük ahhoz, hogy én egy légkondi nélküli buszban oda menjek augusztusban :-)

Persze nem gond, amíg a német bankoknak tartoznak, az EU megvédi őket a bedőléstől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html