Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság megelégelte, hogy a magyar kormány összemosta a sorosozást, a migránsozást és a brüsszelezést. Leginkább arra reagált Frans Timmermans, hogy Orbán Viktor még július elején azt nyilatkozta: Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, hogy egymillió bevándorlót telepítsenek Európában. Szerinte olyan európai menekültügyi hatóságot is terveznek, amely elvenné a hatáskört a tagállami hatóságoktól, hogy eldönthessék, kit fogadnak be.

Nincs ilyen terv, pláne nem a magyar származású dollármilliárdostól nem származik ilyesmi, amit Brüsszel végrehajtana - magyarázta az EB alelnöke, aki röhejesnek nevezte a magyar miniszterelnök állításait. Állítja, az EU nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be. Az uniós menekültügyi ügynökség sem akarja megfosztani a tagállamokat a befogadásról szóló döntési joguktól.

Újra elmondta, hogy Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene befogadnia egy korlátozott szétosztási programban Görögországból és Olaszországból. De az unió emellett épp a migráció visszafogásán dolgozik, az elmúlt két évben igyekezett megerősíteni a határait, harcol az embercsempészek ellen és a kezelni próbálja a migrációs nyomás gyökereit.

Csütörtökön bár újabb kötelezettségszegési eljárások indultak Magyarország ellen, egyik sem a migrációval kapcsolatos. Ezúttal a civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt, valamint újabb szakaszba lépett a felsőoktatási törvény módosítása miatt áprilisban megindított eljárás is.