Itt a cáfolat: nem hárították el a katasztrófát

Uniós források cáfolják, hogy döntés született volna az EFSF tőkeemeléséről.
NAPI, 2011. október 19. szerda, 09:31
Fotó: Napi.hu

Nem született megállapodás az európai stabilitási eszköz (EFSF) tőkéjének megemeléséről - jelentette a Reuters két vezető európai uniós tisztviselőre hivatkozva. A brit Guardian napilap tegnap azt jelentette, hogy Franciaország és Németország megegyezett az biztonsági alap 440 milliárd eurós tőkéjének ötszörösére növeléséről, ami azt jelentené, hogy több mint 2000 milliárd euró állna rendelkezésére bajba jutott országok és bankok kisegítésére.

Naivitás azt feltételezni, hogy valakik leülnek, kiszámolják, hogy nagyjából 2000 milliárd euró jól hangzana, és döntenek a tőkeemelésről. A dolog messze nem ilyen egyszerű - szögezte le a hírügynökség egyik forrása.

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél

Az eurózóna tagállamainak vezetői külön is tanácskoznak a Görögországban kialakult helyzetről a hét végi európai uniós csúcsértekezleten. A várakozások szerint valamilyen megállapodást kötnek majd az EFSF megerősítéséről. Az intézkedések egyike lehet, hogy az alap garantálja, hogy visszafizeti az újonnan kibocsátott eurózónás kötvényeken keletkező veszteség egy részét.

Az uniós tisztviselők elismerték a Reutersnek, hogy a megegyezés része lehet az EFSF tőkéjének 3-5-szörös emelése. Ugyanakkor a végső összeg minden bizonnyal nem haladja majd meg az 1,5 ezer milliárd eurót. Elemzők szerint az EFSF-nek legalább 2000 ezer milliárd euróra lenne szüksége, hogy megállíthass az adósságválság tovoterjedését az eurózónában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

devizatrader62, 2011.10.19 11:13

@cobretti01:

dehogy is nincs,,,,,dax már 1%-ban plusszban.....magasabbról majd nagyobbat lehet esni..azaz shortoséknak magasan kell eladniuk.....gondolkodjunk okosan..eddig pár száz milliárd sem volt ..most hírtelen az éjszakai műszak termelt 2000 milliárd friss új eurot...na ne már!!!!!ettől még görögög csak sztrájkolnak...meg 18 havi juttatás...spanyoloknál 20% feletti a munkanélküliség...gdp-kilátások jelentősen csökkennek !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cobretti01, 2011.10.19 10:31

Na most akkor kinek is van igaza? Mégsincs jó hangulat?
http://gazdasagtv.hu/tozsde/2011-10-19/tozsdenyitas-oktober-19-efsf-bovites-jo-hangulat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html