Elképesztően nagy összeget nyerhettek a brit fogadóirodák azon, hogy az angol válogatott az utolsó pillanatban kapott gól miatt döntetlent játszott Oroszországgal a foci-Eb-n - írja a Bloomberg. A Ladbrokes Plc iroda becslése szerint az ágazat együttesen 20 millió fontot (7,8 milliárd forint, egy fél futballstadion ára) tett zsebre.

Egyedül a Ladbrokes kétmillió fontot nyert azon, hogy az oroszok fejese betalált az angolok hálójába - jelentette ki Dávid Williams, a cég szóvivője. Ez az összeg éppen annyi, amennyit veszítettek volna, ha az angolok nyernek.

Ha Anglia győz, most azon lamentálnánk, milyen szörnyen kezdődött számunkra az Euro 2016 - tette hozzá. Hatalmas fellélegzéssel vettük tudomásul a végeredményt.

A Ladbrokes Nagy-Britannia második legnagyobb fogadóiroda-üzemeltetője. A cég minden egyes meccsen, amelyet Anglia a tornán megnyer, egymillió fontot bukik - ismerte el Jim Mullen, a vállalat vezérigazgatója a múlt hónapban. Az idei év nyeresége azon múlik, hogy az angol válogatott megnyeri-e az Eb-t, ha igen, akkor búcsút inthetnek a profitnak.

Ugyanakkor azoknak a fogadóknak sem kell még bánkódniuk, akik az angolok győzelmére tettek az oroszok elleni meccsen, mert a fogadóiroda adott nekik egy esélyt a pénzük visszanyerésére. Ha Anglia, Wales és Észak-Írország minden meccse döntetlenre végződik, azon szépen kereshetnek.