Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legutolsó, 2003-as felméréshez képest ez 16,8 százalékos emelkedést jelent. A vadvédelem globális szimbólumai, a vadon élő óriáspandák csak a kínai Szecsuán, Sanhszi és Gansu tartományok hegyvidékein fordulnak elő. A Negyedik Nemzeti Óriáspanda Felmérés szerint a pandák egyes előfordulási területei is növekedtek Kína szerte, így élőhelyük már 2.577.000 hektár, ami 2003 óta több 10 százalékos bővülést jelent.

Ezek az eredmények a kínai kormány fajvédelmi munkájának sikereit bizonyítják - emelte ki Xiaohai Liu, a WWF Kína programigazgatója. A vadon élő óriáspandák védelemének érdekében sokféle tevékenység zajlik. A kormány helyes lépést tett, amikor a különböző erőfeszítéseket egyesítette, és segítette a természetvédelmi szervezetek munkáját, beleértve a WWF-ét is.

A pandák számának növekedése a kínai kormány természetvédelmi politikájának köszönhető. A WWF örömmel látja ez a jelentős természetvédelmi eredményt: a pandák számának és az életterületük növekedését az elmúlt tíz évben - hangsúlyozta Liu.

A WWF azzal támogatja a kormány munkáját, hogy természetvédelmi területeket hoz létre és olyan ökológiai hálózatokat alakít ki a pandáknak, amelyek az erdők és bambuszban gazdag területek összeköttetését biztosítják, hogy ezzel hozzásegítsék a pandákat a táplálékszerzéshez és a potenciális párosodó partnerek felkutatásához. A WWF 2015-től 2025-ig tartó természetvédelmi stratégiája meghatározza a pandavédelem sorsát, elsősorban a pandák élőhelyére, valamint a természetvédelem és a helyi fenntartható fejlődés közötti egyensúly megteremtésére összpontosítva.

A WWF továbbra is együtt fog dolgozni a partnereivel és a lakossággal, hogy megvédje a vadon élő óriáspanda populációt, és élőhelyüket - tette hozzá Liu.