Itt a jó hír: megmenekülhetünk

Az EU-országok környezetvédelmi miniszterei pénteken Brüsszelben megállapodtak abban, hogy a közelgő párizsi klímatárgyalásokon az unió a károsanyag-kibocsátás 2030-ig történő 40 százalékos csökkentését javasolja az 1990-es kiindulási ponthoz képest.
MTI, 2015. szeptember 18. péntek, 15:53
Fotó: Reuters

A miniszterek abban is egyetértenek, hogy az ENSZ égisze alatt kidolgozandó globális megállapodás időarányos teljesítését ötévenként ellenőrizzék.

Az üvegházhatás következtében a légkör felmelegedéséhez vezető szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről november 30. és december 11. között tartanak Párizsban világtalálkozót. A tervezett globális megállapodás célja az lenne, hogy a légkör hőmérsékletének emelkedése ne haladja meg a 2 Celsius-fokot.

A 40 százalékos "klímacél" már tavaly hivatalos uniós célkitűzés lett, ezzel azonban a nemzetközi közösség globálisan még nem azonosult. Egyelőre az egyes európai országokra lebontott klímacélokat sem határozták meg, mert azzal meg akarják várni a globális megállapodás létrejöttét.

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet energiapolitikai tanácsadója, Jiri Jerabek a pénteki EU-miniszteri tanácskozás után közzétett nyilatkozatában gyengének minősítette a 2030-ra vonatkozó 40 százalékos kibocsátás-csökkentési célkitűzést. Szerinte Európának fel kellene gyorsítania a megújuló energiaforrásokra való átállást, és teljesen fel kellene számolnia az otthonok fosszilis energiahordozókkal való fűtését. Azt kellene képviselni Párizsban, hogy 2050-re az egész Földön számolják fel a fosszilis energiahordozók felhasználását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.09.18 20:54

@Pluralista:

,,Az éghajlat felmelegedése nem igaz"

A helyedben tartózkodnék az ilyen sommás, sarkos kijelentésektől, főleg miután tegnapi jóslatoddal - "a Fed biztosan emelni fogja a kamatot.."

Ami a FET-et illeti, abban biztos vagyok, legfeljebb időt nem tudok mondani. Ez a pusztán pénzügyi valami alárendelt a politikának. Számomra a most is várható bármikor, hogy a FED emel azzal a céllal,
hogy lejtőre (!) vigye az amerikai gazdaságot.

Az éghajlat emelkedés is puszta politikai trükk. Nem sokára elérem nyugdíjkorhatárt, tehát tudom, hogy voltak hómentes évek régen is.
Azt is tudom, amiről a magyar botcsinálta, vagy a saját érdekükben hallgató tudósok nem beszélnek, hogy a Föld óceánjai a légkör tulajdonságai alapján megadott szinten tartják a légkör és a felszín hőmérsékletét. Hasonló témáknál már írtam erről háromszor is. Egyszerű fizika.

Amiről keveset beszélnek az az, hogy az ember jelenlegi tevékenysége nincs összhangban a Föld bioszférájával. A reformokhoz is csökkenteni kell a Föld népességét arra a szintre, ami a G.G. kőtábláira ráírtak: 500 millióra. Vagy teljesen más technológiákat vezetnek be az élet
minden területén, ami az emberiség esetében lehetetlen.

Ami leginkább számít ma a gazdaságban és a politikában, az a földi természet. Még akkor is, ha ez nem látszik. Azért tettem be külön ezt:

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/az-eghajlatvaltozas-fogja-visszahuzni-a-vilag-gazdasagat-58150.html

Ezért rendezik át a világot, ami a migráns-válságot elindító ok is.
Ezen nincs mit nem érteni. Nekünk a Föld egy zárt rendszer, ahol minden összefügg mindnnel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pluralista, 2015.09.18 20:24

@Helianthus: "Az éghajlat felmelegedése nem igaz"

A helyedben tartózkodnék az ilyen sommás, sarkos kijelentésektől, főleg miután tegnapi jóslatoddal - "a Fed biztosan emelni fogja a kamatot" - bebizöyítottad, hogy nem sok f...ogalmad van a világ dolgairól. Becsülöm a fiatalos lendületedet, törekvésedet, de inkább tanulj még (sokat), mielőtt állást foglalsz a világ dolgaiban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Helianthus, 2015.09.18 20:06

Ezért lett fontos politikai/gazdasági szempont az éghajlatváltozás:

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/az-eghajlatvaltozas-fogja-visszahuzni-a-vilag-gazdasagat-58150.html

Jó hír, hogy már a kettő kapcsolatáról is írnak. Igaz, hogy a cikk messze nem a lényeget, vagyis az emberi tevékenység széles skálájáról beszél, de ami késik, nem múlik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Helianthus, 2015.09.18 16:30

Az éghajlat felmelegedésének nincsen köze a CO2 kibocsátásához. A légkörbe kerülő CO2 egy az esők kimossák a légkörből, másik részét a növényzet használja fel. Az éghajlat felmelegedése sem igaz, mivel a Földnek a tengerek révén hőszabályozó mechanizmusa van. Az éghajlatváltozást a háttérhatalom tartja naprenden a vezetők és tudósok nyilatkozatain keresztül, hogy félelemet keltve a tömegekben rá tudja vezetni az emberiséget a ,,zöldenergia? minél nagyobb körű hasunosítására.

A helyi időjárás-ingadozások nem a CO2-höz, hanem a nagyipari mezőgazdasághoz köthetők:

http://www.piacesprofit.hu/klimablog/mennyibe-is-kerul-nekunk-a-pusztitas/

,,Az intenzív mezőgazdasági kihasználás és a növekvő városok miatt a világ termékeny területeinek harmada van veszélyben. Az okozott károk már most is pusztítóak: a kieső termés, a beszennyezett talajvíz miatt elszenvedett veszteségek az ENSZ legfrissebb jelentése szerint évente elérik a 9,3 milliárd eurót (azaz több mint háromezer milliárd forintot). A jelentés adatai alapján teljes hatás ? beleértve a termőtalajok pusztulása miatti elvándorlást, a geopolitika feszültségeket és az egyre rosszabbodó logisztikai körülményeket ? eléri a teljes világgazdaság által termelt össztermék 10 százalékát.?

A legnagyobb baj még is a Föld bioszférájának az ember általi tönkretétele, de nem csak az intenzív mezőgazdaság, hanem az összes emberi tevékenység természetet romboló hatása miatt. Hiába kételkednek a háttérhatalom létezésében, a hires Georgia Guidestones emlékműn olvasható ,,tizparancsolat? legelső pontja éppen az itt leírtak miatt szól erről:

,,Tartsd az emberiség lélekszámát 500 millió alatt, a természettel állandó egyensúlyban?

Még nem született tanulmány, amely lehetőségét kutatta volna annak, hogy az emberiség jelenlegi létszámának megtartásával milyen technológiák segítségével tudna a természettel együtt élni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw2, 2015.09.18 16:04

Vajon mi lesz a rengeteg német szénerőművel ami van és amit addig is építenek az atom helyett?
Nem lehet hogy el fog szállni a zsinóráram ára, ami Paks 2 megtérülésére is kedvezően hat?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html