Itt a legolcsóbb tengerparti nyaralás

Méltatlanul hátul szerepel az utazók célpontjai között Moldova, pedig ebben az országban a kedvező árak miatt még a kelet-európai turista is császárnak érezheti magát. A Fekete-tenger partja látótávolságra van Moldovából.
Barabás Júlia, 2018. május 24. csütörtök, 06:40
Fotó: Pixabay

Moldova kevéssé ismert, ritka turisztikai célpont, pedig kitűnőek az adottságai: jó bor, remek ételek, kellemes időjárás - mindez olcsón. Évente összesen mindössze százezer látogató érkezik az országba, ami azért is kár, mert lapos pénztárcával is királynak érezheti magát az odautazó - derül ki a lengyel gazeta.pl cikkéből.

Moldova nem közvetlenül tengerparti ország, de határai alig néhány kilométerre vannak a Fekete-tenger ukrajnai partjától. Számos tava és melegebb klímája kiváló körülményeket teremt a hűvösebb éghajlatról érkező lengyel turistáknak, akik gyakran a jól ismert Mazuri-tavakat akarják felváltani valami újjal.

Moldova alapvetően sík területű ország, de számos domb és völgy teszi változatossá. Erdős területei szinte érintetlenek, kilométereken át mezők, puszták, lankás vidékek, legelők tájak várják a látogatókat. Mivel mezőgazdasági országról van szó, tehenek, kecskék, bárányok legelnek a szabadban.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK