Pénteken reggel 9-kor foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat közöl a KSH a 2015 november - 2016 január közötti időszakról. Egy hónappal ezelőtt a munkanélküliségi ráta év/év alapon 10 százalékponttal csökkenve 6,2 százalékra mérséklődött.

Külföldről elsőként, hajnali fél 3-kor a cseh lakásárak januári alakulásáról tudósítanak.

Az eurózóna februári gazdasági hangulatindexéről délelőtt 11-kor tájékoztatnak, várakozások szerint az értéke az előző 105 pontról 104,5 pontra mérséklődik.

A februári német harmonizált fogyasztói árindexet délután 2-kor közlik, az előző havi egy százalékos csökkenés után a prognózis 0,6 százalékos növekedésről szól.

Ötféle amerikai makroadattal is megismerkedhetnek pénteken a befektetők. Ezek közül négyet délután fél háromkor publikálnak. Ekkor ismertetik a januárban még stagnálást mutatói személyes jövedelmek alakulását, amely a várakozások szerint februárban 0,4 százalékos növekedésbe csap át.

Közlik a személyes fogyasztási kiadások árindexét, amelynél januárban 0,1 százalékos csökkenést regisztráltak, most pedig 0,3 százalékos növekedést várnak.

Érkezik adat a januárban stagnáló mag PCE indexről, amelynél 0,1 százalékos növekedés a prognózis.

Pénteken hozzák nyilvánosságra az amerikai GDP növekedési ütemének második becslését. Az előző negyedév 1,7 százaléka után ezúttal 0,5 százalék a várakozás.

Négy óra előtt öt perccel publikálják a Michigen Egyetem végleges februári  fogyasztói bizalmi indexét, amelynek értéke az előző hónapban 90,7, az elemzők jelenlegi várakozása 91.

 

,