Reggel 9-kor a KSH a márciusi ipari termelői árakról számol be, amelyek az előző hónapban 1,6 százalékot csökkentek. Az MNB a hitelintézetek március összevont mérlegének alakulásáról tájékoztat, ezenkívül a belföldi hitelintézeti és az előzetes értékpapír adatok alapján a nem pénzügyi vállalatok és a háztartások havi finanszírozásáról, valamint a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábak márciusi alakulásáról publikál adatokat.

Délelőtt eurózónás adatokra figyelhetnek a befektetők: 11-kor érkezik az áprilisi, előzetes, valamint az éves harmonizált fogyasztói árindex. Az előzetes, éves bázison számított adat a várakozások szerint 0 százalék lesz. Az éves változás prognózisa 0,9 százalék, szemben az előző 1 százalékkal. Ismertetik az eurózóna márciusi munkanélküliségi rátáját, amely az előző hónapban 10,3 százalék volt, a prognózis ugyanennyivel kalkulál. Szintén 11-kor publikálják az eurózóna első negyedéves GDP becslését, amely a várakozások szerint 1,4 százalék lesz szemben az előző időszaki 1,6 százalékkal.

Kora délután, fél 3-kor kiderül, hogyan alakultak az USA-ban a személyes fogyasztási kiadások márciusban, az előző havi 0,1 százalékos és a várakozások szerinti 0,2 százalékos növekedéshez képest. A személyes jövedelmek márciusi változását is közlik, az előző havi adat 0,2 százalékos növekedést mutatott, az elemzők most 0,3 százalékos pluszra számítanak.

Érkezik adat a márciusi mag PCE index alakulásáról, amely az előző hónapban 0,1 százalékot nőtt, s a prognózis nem változtat ezen az értéken.

Délután háromnegyed 4-kor közlik az áprilisi chicagói beszerzési menedzser indexet, melynek előző havi értéke 53,6 volt, most 53,1-et jósolnak az elemzők.  Négykor kiderül az is, hogyan alakul a Michigani Egyetem áprilisi végleges fogyasztói bizalmi indexe. A múlt havi érték 0,796  volt, ebben nem várható változás.