Izrael légicsapásokat hajtott végre Gázában

Izrael több tucatnyi légicsapással megtorolta szombat hajnalban a Gázai övezetben az előző esti rakétatámadásokat. Palesztin biztonsági források közlése szerint a légicsapásokban megsebesült három palesztin, majd egyikük kórházba szállítása után meghalt.
Szabó Dániel, 2019. november 2. szombat, 20:03
Fotó: Getty Images - Illusztráció.

Több hetes viszonylag nyugalmas időszak után palesztin fegyveresek az övezetből kilőttek tíz rakétát a közeli izraeli területekre. A Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszer a tízből elfogott nyolcat, de a maradék kettőből egy lakóházba csapódott be a gázai határ közelében. Áldozatok nem voltak, csak anyagi kár keletkezett - közölte az izraeli hadsereg az MTI szerint.

Megtorlásul az izraeli légierő számos olyan célpontot támadott az övezetben, amely ismeretei szerint az övezetet irányító radikális iszlamista szervezethez, a Hamászhoz tartozó katonai létesítmény. Noha egyetlen palesztin szervezet sem jelentkezett azzal, hogy fegyveresei hajtották végre a rakétatámadásokat, az izraeli hadsereg szerint végső soron a Hamász a felelős ezekért. Palesztin egészségügyi források szerint a három sebesülés egy katonai kiképzőtábor területén történt, és egy 27 éves férfi halt bele sérülésébe.


HOZZÁSZÓLÁSOK