A januári végleges adatok alapján a BMI 51,6 pontról 52,7 pontra emelkedett szolgáltató szektorban, a feldolgozóipari BMI 50,6 pontról 51 pontra. A szolgáltató szektori BMI nőtt, a feldolgozóipar nem változott a januári előzetes jelentésben szereplő adatokhoz képest.

A vizsgált országok közül Írországban 60,4 pont, Spanyolországban 56,9 pont, Németországban 53,5 pont, Olaszországban 51,2 pont, Franciaországban 49,3 pont lett a kompozit BMI januárban. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi.

A Markit adatai alapján a szolgáltató szektorban jobban nőtt a gazdasági aktivitás, mint a feldolgozóiparban, de ez már egy több hónapja jellemző trend.

Mindkét vizsgált ágazatban nőtt az új megrendelések száma, és kissé csökkent a még be nem fejezett munkák mennyisége. Németországban, Spanyolországban és Írországban nőtt a foglalkoztatottak száma, de Olaszországban és Franciaországban csökkent. A beszerzési és a termelési árak csökkentek a kőolaj árának visszaesése miatt.

Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza szerint az eurózónában januárban erősebb volt a gazdasági növekedés, mint amire az előzetes adatok alapján számítottak. A bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben 0,3 százalékkal nőhetne a januári adatok alapján, de mivel az Európai Központi Bank januárban újabb gazdaságélénkítő lépéseket jelentett be, ezért a következő hónapokban gyorsulhat a növekedés üteme.