Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországban az egészségügyben dolgozó nővérek évek óta nem látott nagyságú tüntető akcióra készülnek - jelentette a gazeta.pl. Csak Alsó- Sziléziában legalább 25 egészségügyi intézmény dolgozói tervezik a munka beszüntetését, amihez hozzájön az ország többi részén indítandó demonstráció.

A nővérkék többek között a munkanormák visszaállítását, illetve az igazságos pénzelszámolást követelik azoknak a munkatársaknak, akik támogatták az orvosi kamara szakszervezetét. Wroclawban és Alsó-Sziléziában az ápolók és nővérek több mint fele akarja beszüntetni a munkát. Ez egyebek mellett azzal járhat, hogy elakad a kormány koronavírus-oltási programjának végrehajtása.

Miközben a kórházakban nincs elég ápolószemélyzet, a frissen végett egészségügyi középiskolások, akik ápolói végzettséggel rendelkeznek, nem találnak munkát. Az adatok szerint 2020-ban 5100 ilyen diák fejezte be az iskolát, de csak 1100-at alkalmaztak. Ez igencsak meglepő, miután Lengyelországban nincs elég személyzet a kórházakban. Előfordul, hogy 80 betegre két ápoló jut, a dolgozókat egyik helyről próbálják a másikra átcsábítani.