Nekimentek az oroszok a törököknek

Az orosz egészségügyi hatóság azt állítja, hogy az Oroszországba "importált" koronavírus túlnyomó része Törökországból származik, amely az oroszok kedvelt üdülési célpontja és a távolabbra utazók tranzitmegállója.
Barabás Júlia, 2020. november 5. csütörtök, 11:28
Fotó: Getty Images

A Roszpotrebnadzor, Oroszország egészségügyi és fogyasztóvédelmi felügyeleti hatósága úgy véli, hogy az országba "importált" koronavírus-fertőzések túlnyomó része Törökországból érkezik - vette át az Interfax hírét a Moscow Times. Több tízezer teszt alapján azt találták, hogy a koronavírussal fertőzött emberek a szomszédos országból tértek haza.

Törökország az oroszok legkedveltebb üdülési célpontja, a Roszpotrebnadzor adatai szerint miután a március végi leállás után augusztus 1-jén újraindult a légi forgalom a két ország között, 1,5 millió orosz utazott a déli szomszédhoz. Török légi ipari források szerint a két ország tárgyal a járatok ritkításáról, miután újra felerősödött a járvány.

Nem minden orosz nyaralni megy Törökországban, sokan tranzitként érintik a török repülőtereket átutazóban távolabbi úti céljuk felé - mondta Irina Tyurina az orosz idegenforgalmi szervezet, a Rosztourism szóvivője. Jelenleg lényegben minden Oroszországba érkező utazási forgalom Törökország érintésével érkezik. Mindkét országban erősödött a járvány az elmúlt hetekben, Oroszországban közel közelíti a napi fertőzések száma a 20 ezret, az összes eseté pedig az 1,7 milliót.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.11.05 12:56

Szóvak Kína kimarad a ki a hibás filózgatásból. Kínával minden rendben, már senki nem foglalkozik azzal, hogy miért és hogyan kezdődött.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html