Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Roszpotrebnadzor, Oroszország egészségügyi és fogyasztóvédelmi felügyeleti hatósága úgy véli, hogy az országba "importált" koronavírus-fertőzések túlnyomó része Törökországból érkezik - vette át az Interfax hírét a Moscow Times. Több tízezer teszt alapján azt találták, hogy a koronavírussal fertőzött emberek a szomszédos országból tértek haza.

Törökország az oroszok legkedveltebb üdülési célpontja, a Roszpotrebnadzor adatai szerint miután a március végi leállás után augusztus 1-jén újraindult a légi forgalom a két ország között, 1,5 millió orosz utazott a déli szomszédhoz. Török légi ipari források szerint a két ország tárgyal a járatok ritkításáról, miután újra felerősödött a járvány.

Nem minden orosz nyaralni megy Törökországban, sokan tranzitként érintik a török repülőtereket átutazóban távolabbi úti céljuk felé - mondta Irina Tyurina az orosz idegenforgalmi szervezet, a Rosztourism szóvivője. Jelenleg lényegben minden Oroszországba érkező utazási forgalom Törökország érintésével érkezik. Mindkét országban erősödött a járvány az elmúlt hetekben, Oroszországban közel közelíti a napi fertőzések száma a 20 ezret, az összes eseté pedig az 1,7 milliót.