Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nőtt azon oroszok aránya, akik nem akarják beoltatni magukat az orosz koronavírus-vakcinával - idézte a Moscow Times az utolsó ottani független közvélemény-kutató cég a Levada Center felmérését.

Augusztusban, amikor Vlagyimir Putyin államfő bejelentette, hogy a világon elsőként Oroszországnak van saját fejlesztésű oltása, még az emberek 59 százaléka mondta azt, hogy beoltatna magát, míg októberre ez az arány 54 százalékra csökkent.

A bizalmatlanság a hazai termékkel szemben Moszkvában a legerősebb, ahol a közvélemény-kutatás válaszadónak 31 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát, míg két hónapja még 40 százalék volt ez az arány. A jól képzett válaszadók 29 százaléka tervezi ezt szemben a 36 százalékos augusztusi aránnyal.

Denis Volkov, a Levada szociológusa úgy véli, hogy az eredmény a kormány kudarcát bizonyítja. Nem tudták meggyőzni az embereket arról, hogy a kutyafuttában kifejlesztett orosz készítmény, amelynek a tesztelését meg nem fejezték be, biztonságos és hatásos. Az emberek persze szeretnék, hogy Oroszország világelső legyen ezen a téren, de nem igazán hiszik el, hogy ez sikerült.