Mit léptek a csehek a boltok zárva tartására?

Újra bebizonyosodott, hogy a vasárnapi zárva tartás nem feltétlenül értelmes dolog. Csehországban a járványra hivatkozva vezettek be ilyen korlátozást, aminek a járvány terjedését segítő következménye lett.
Barabás Júlia, 2020. október 27. kedd, 10:53
Fotó: Getty Images

Csehországban a koronavírus-járvány pánikszerű terjedésére válaszul október közepén bevezették az üzletek vasárnapi zárva tartását. Ez ugyan a legtöbb üzletre vonatkozik, ám a csehek egy része, aki a lengyel határ mellett lakik, nem hagyta, hogy a hatóságok beleszóljanak a vásárlási szokásaiba - derül ki a Radio Praha cikkéből.

Fogták magukat, és jó bevásárlóturista módjára átruccantak a szomszédos Lengyelországba vásárolgatni. Minden bizonnyal inkább szombaton, mivel a lengyeleknél általános vasárnapi zárva tartási szabály van érvényben. Így sikerült a lehető legtöbb csehet és lengyelt összezsúfolni a boltokba, ami, ugye, a vírus terjedésének kedvez.

Ráadásul nem halaszthatatlan bevásárlásokat intéztek a csehek a szomszédban, ugyanis a hobbipiacokat keresték fel. A megfigyelések szerint e parkolókban minden negyedik autón cseh rendszámot lehetett látni. A hobbitermékek mellett a ruhaboltokat rohamozták meg a cseh bevásárlóturisták, illetve mivel a lengyeleknél olcsóbb a benzin, tankoltak egy jót.

HOZZÁSZÓLÁSOK