Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csehországban a koronavírus-járvány pánikszerű terjedésére válaszul október közepén bevezették az üzletek vasárnapi zárva tartását. Ez ugyan a legtöbb üzletre vonatkozik, ám a csehek egy része, aki a lengyel határ mellett lakik, nem hagyta, hogy a hatóságok beleszóljanak a vásárlási szokásaiba - derül ki a Radio Praha cikkéből.

Fogták magukat, és jó bevásárlóturista módjára átruccantak a szomszédos Lengyelországba vásárolgatni. Minden bizonnyal inkább szombaton, mivel a lengyeleknél általános vasárnapi zárva tartási szabály van érvényben. Így sikerült a lehető legtöbb csehet és lengyelt összezsúfolni a boltokba, ami, ugye, a vírus terjedésének kedvez.

Ráadásul nem halaszthatatlan bevásárlásokat intéztek a csehek a szomszédban, ugyanis a hobbipiacokat keresték fel. A megfigyelések szerint e parkolókban minden negyedik autón cseh rendszámot lehetett látni. A hobbitermékek mellett a ruhaboltokat rohamozták meg a cseh bevásárlóturisták, illetve mivel a lengyeleknél olcsóbb a benzin, tankoltak egy jót.