Járványguru: kiderült, hogy semmit sem tudunk a vírusról

A szerbiai egészségügyi válságstáb nagy tekintélyű virológusa meghökkentő kijelentést tett a koronavírussal kapcsolatban, amely szerinte biztosan visszatér még egy újabb fertőzési körre.
Barabás Júlia, 2020. június 27. szombat, 07:41
Fotó: AFP/Pool

Predrag Kon epidemiológus, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja kijelentette, hogy a koronavírus visszatér, ezzel kapcsolatban nincs kételye - vette át a vajdasági Szabad Magyar Szó a helyi 021.rs internetes portál hírét. A szakember a friss adatokat kommentálva azt mondta, hogy meg kell várni, hogy a vírus újult erővel fog-e lecsapni.

"Ez a vírus megmutatta, hogy semmit nem tudunk róla, és nem hasonlítható más hasonló kórokozókhoz. Az év minden szakában fertőz" - mondta Kon, aki arról is beszélt, hogy Belgrádban a fertőzés a leggyorsabban különböző ünnepségeken terjed, ahol sokan gyűlnek össze. "Komolyan kell venni a fertőzést, mindenkinek be kell tartani az egészségügyi rendelkezéseket. Az adatok szerint az újonnan fertőzöttek 57-58 százaléka nem tudja, hol fertőződött meg, ami aggodalomra ad okot".

HOZZÁSZÓLÁSOK