Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Belgrádban és Szerbiában is fokozatosan romlik a járványhelyzet, ezért ismét korlátozó intézkedéseket vezethetnek be - írta közösségi oldalán Predrag Kon karakteres javaslatairól ismert járványügyi szakember a vajdasági Szabad Magyar Szó híre szerint. Kon szerint a gondot főleg az okozza, hogy az egyetemisták ismét visszatértek otthonaikba, így a járvány ismét kiterjedhet az egész ország területére.

A fertőzöttek száma azóta növekszik, amióta június 5-én a nyilvános rendezvényeken ezer személyre növelték a résztvevők számát. "Sokak szerint a Crvena zvezda-Partizan focirangadó a ludas a fertőzés ismételt fellángolásában, bár tudomásom szerint az újonnan fertőzöttek nem szolgáltak olyan adatokkal, miszerint a meccsen jártak volna" - írta Kon, aki szerint azt a rendelkezést még mindig nem szüntették meg, hogy a szabadtéri sportrendezvényeken a nézőknek be kell tartani az 1 méteres távolságot, ezért azokat a klubokat, amelyeknek a szervezésében ilyen meccseket játszottak meg kellene büntetni.

Kon ugyanakkor azon a véleményen van, hogy rendkívüli állapotot nem vezetnek be. "Ezt anyagailag nem élnénk túl, ne hasonlítgassuk magunkat Németországhoz, vagy Franciaországhoz. Ha rajtam múlik, akkor az időseket sem fogjuk elzárni a külvilágtól, kivételt képezhetnek az idősotthonok." Előfordulhat a kórházi látogatások betiltása, vagy a zárt térben lévőknek a szájmaszk kötelező viselése.