Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átfogó fogyasztói hangulatindex 96,1 pontra ugrott a májusi 90,7 pontról. Elemzők alacsonyabb mutatóra, 94,6 pontra számítottak, ami megegyezett a június közepén ismertetett előzetes adattal. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő almutató 108,9 pontra erősödött a májusi 100,8 pontról. A felmérésnek a jövőbeli kilátások megítélésére vonatkozó mutatószáma 87,8 pontra növekedett a májusi 84,2 pontról.

Az egyéves időtávú inflációs várakozás 2,7 százalékra süllyedt a májusi 2,8 százalékról, míg az ötéves időtávú inflációs várakozás 2,6 százalékra csökkent az előző havi 2,8 százalékról.

Richard Curtin, a felmérés vezetője az adatokhoz fűzött értékelésében kiemelte: a fogyasztói bizalom erősödött júniusban, köszönhetően a kedvező személyes pénzügyi kilátásoknak. Összességében a legfrissebb adatok alapján továbbra is arra lehet számítani, hogy a személyes kiadások idén éves szinten 3 százalékkal növekednek.

A Reuters/Michigan hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mutató az amerikai hazai össztermék fő alkotóeleme, a lakossági fogyasztás változásának megbecsüléséhez.

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében.