Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az iowai jelölőgyűlésen Jeb Bushnak alig sikerült a voksok három százalékát begyűjtenie. Már akkor, a voksolás éjszakáján megígérte: nem adja fel, nem száll ki a küzdelemből az elnökjelöltségért, és mindenekelőtt változtat a kampányán.

Ennek jegyében történhetett, hogy csütörtökön este New Hampshire állam egyik városában az édesanyjával, Barbara Bushsal - az egykori first ladyvel - jelent meg a kampányrendezvényén. A kilencvenedik életévét betöltött Barbara Busht támogatni kellett az emelvényre, s nem is mondott hosszú beszédet. Jószívűnek és okosnak nevezte a fiát, s közölte: "szeretem a fiamat, és tudom, hogy Amerikának reá van szüksége. Tisztességes, lehet rá számítani, lojális és viszonylag jópofa is. Olyan értékeket képvisel, melyeket Amerika mintha elveszített volna. És csaknem túlságosan is udvarias, nem dicsekszik, mint a többiek" - mondta Barbara Bush, akinek a férje, George H. Bush, valamint az egyik fia, George W. Bush is elnöke volt az Egyesült Államoknak.

Barbara Bush egyébként mindmáig nagyon népszerű a republikánus hívek körében. Akárcsak idősebb Bush, ám ő az egészségi állapota miatt már nem tud részt venni a kampányban, otthonról sem nagyon jár el.

George W. Bush azonban - aki eddig szintén nem vett részt öccse kampányában - Dél-Karolinában csatlakozik majd hozzá. Most egyelőre rövid - harminc másodperces - kampányfilmben állt ki Jeb Bush mellett. "Az elnök elsődleges feladata, hogy megvédje az Egyesült Államokat. A következő elnöknek készen kell állnia az irányításra. Ismerem Jebet, a jó szívét, az egyenes gerincét. Jeb egyesíti majd országunkat, tudja, hogyan kell összefogni az embereket a terrorizmus ellen" - mondja George W. Bush a rövid reklámban.

A konzervatív értelmiség egyik tekintélyes lapja, a National Review pénteken szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé. Ebben azt sugalmazza a volt floridai kormányzónak, hogy legjobb lenne, ha kiszállna az elnökjelöltségért folyó küzdelemből. "Ön rémesen unalmas jelölt volt, aki eddig már 89,1 millió dollárt költött reklámokra, amelyekben főleg Marco Rubiót, a régi barátját támadja" - írja a magazin. S egyben leteszi a voksot Marco Rubio floridai szenátor elnökjelöltsége mellett, aki meglepetésre igen jó eredményt ért el az iowai jelölőgyűlésen.