Minden kétséget kizáróan az egyik legfontosabb, de mindenképpen a legdrágább rockkoncert lesz Lengyelország történetében a Rolling Stones július 8-ai fellépése a varsói Nemzeti Stadionban - írja a gazeta.pl. A zenekar 11 év után tér vissza a Visztula mellé és - ha csak a zenészek korát nézzük - valószínűleg utoljára.

Már nem lehet jegyet kapni, amikor kiderült a lehetőség, a jegyek néhány óra alatt elfogytak, mind a legrosszabb, mind a legjobb helyekre. A stadiont 48 szektorra osztották, az árak 900 és 3000 zloty között mozogtak (68-230 ezer forint) Az úgynevezett aranykörben helyet foglalók ugyan rengeteg pénzt költöttek, de a régi szokásokkal ellentétben nem lesznek közel a színpadhoz.

A nézők, akik már voltak a Nemzeti Stadionban koncerten, gyakran panaszkodtak a hangosításra, de most nem lehet ezzel gond, mert az együttes saját technikai személyzettel érkezik. Az már most biztosnak látszik, hogy nem lesz olyan sikeres a buli, mint 1967-ben volt a Tudomány és Kultúra Palotájában, amikor Jaggerék két vagon vodkát kaptak ajándékba lengyel rajongóiktól.

Lengyelországon kívül a Rolling Stones európai turnéján fellép Nagy-Britanniában, Franciaországban, Írországban, Csehországban és Németországban. A koncertkörút májusban kezdődik.

A fotó forrása: AFP