Jeruzsálem státusza - megszólalt a Vatikán

A Szentszék nagy figyelemmel kíséri a közel-keleti helyzet fejleményeit. Jeruzsálem jelenlegi státuszát nem lehet figyelmen kívül hagyni - idézi a hvg.hu az MTI híre alapján a Vatikán honlapján vasárnap kiadott közleményt, amely Donald Trump amerikai döntésére reagált, miszerint Izrael fővárosaként ezt a várost ismeri el az Egyesült Államok.
Szepesi Anita, 2017. december 10. vasárnap, 17:56
Fotó: Stocksnap

Jeruzsálem városát a Vatikán az egész világban élő keresztények, zsidók és a muzulmánok közös szent városának nevezi, s éppen Jeruzsálem egyedi jellegzetessége miatt nem hagyható figyelmen kívül a város jelenleg fennálló státusza, amelyet a nemzetközi közösség határozatai szabályoznak - olvasható a portálon. Az idézett közlemény szerint ezt vallják az egyházak vezetői és a Szentföld keresztény közösségei is.

A dokumentum kiemeli, hogy Ferenc pápa bölcsességre és óvatosságra szólít fel minden felet egy újabb erőszakhullám elkerülése érdekében.

"A Szentszék meggyőződése, hogy egyedül az izraeliek és a palesztinok közötti tárgyalásos megoldás vezethet szilárd és tartós békéhez" - olvasható a közleményben.

Címlapkép forrása: StockSnap.io

HOZZÁSZÓLÁSOK