Jó hír érkezett az USA gazdaságáról

Az Egyesült Államokban a januárinál alacsonyabb mértékben, de továbbra is erős ütemben emelkedett a foglalkoztatottak száma a magánszektorban februárban - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. március 6. szerda, 15:32
Fotó: Getty Images

A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet (Automatic Data Processing/ADP) szerdán közölt kimutatása szerint a foglalkoztatottak száma 183 ezerrel nőtt februárban az előző havi 300 ezerrel szemben. Az adatok azt mutatják, hogy a gazdaság enyhe lassulása ellenére a vállalatok továbbra is keresik a munkaerőt.

A jelentés a mezőgazdaságot leszámítva a magánszektor valamennyi területét lefedi. A felmérés szerint a foglalkoztatás a magánszektor minden szegmensében nő, beleértve a legjobban fizetett szakmákat is.

Az ADP számai rendszerint eltérnek a hivatalos adatoktól, amelyek a kormányzat foglalkoztatási statisztikáit is tartalmazzák.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó januári munkaerő-piaci adatait. Elemzők 183 ezer fős növekedést várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK