Jó adat jött Amerikából

A vártnál nagyobb mértékben, 114 ezer fővel bővült júliusban Amerikában a magánszektorban foglalkoztatottak száma - derült ki az ADP munkaadói szolgálat adataiból.
MTI-Eco, 2011. augusztus 3. szerda, 14:48
Fotó:


Elemzők arra számítottak, hogy júliusban 105 ezerrel nő a foglalkoztatottak száma a júniusi 157 ezer fős emelkedés után.

Az ADP-adat csak a magánszektorra vonatkozik. Azt, hogy miként alakult a foglalkoztatás az egész amerikai gazdaságban a mezőgazdasági ágazaton kívül, pénteken ismerteti a munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala. (Az elemzők azt várják, hogy a munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala 75 ezres foglalkoztatotti létszámnövekedést közöl, a munkanélküliek aránya pedig 9,2 százalék marad.)

Az ADP jelentése szerint az 500 főnél többet foglalkoztató vállalatok kilencezer új munkavállalót vettek fel, míg a közepes vállalatok 47 ezret. Az 50 főnél kevesebbet alkalmazó társaságok 58 ezer újonnan felvettet foglalkoztattak Amerikában.

A szolgáltatási szektorban 121 ezerrel bővült a foglalkoztatottak száma, miközben a gyáriparban ezerrel csökkent az alkalmazottak száma.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK