Jó hír az amerikai ingatlanpiacról

Májusban 8,2 százalékkal nőtt a függőben levő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban, ami pozitív meglepetést okozott, hiszen az elemzők többsége enyhe, 0,6 százalék körüli visszaeséssel számolt.
portfolio.hu, 2011. június 29. szerda, 17:25
Fotó:

A National Association of Realtors (NAR) adatai szerint májusban havi szinten 8,2, éves szinten pedig 13,4 százalékkal nőtt a függőben levő lakásértékesítések száma (a mutató a már megkezdett, de még nem lezárt tranzakciókat tartalmazza).

Lawrence Yun, a NAR vezető elemzője szerint a készletek változása igen fontos tényező az ingatlanárak változására nézve, és mivel azt látjuk, hogy a készletek csökkenése egyre gyorsabb tempóban történik, azt remélhetjük, hogy hamarosan stabilizálódni fognak az árak.

A változás Hartfordban, Indianapolisban, Minneapolisban, Houstonban, és Seattleben a legszembetűnőbb, ezeken a helyeken ugyanis tavaly óta több mint 30 százalékkal nőtt a még le nem zárt tranzakcióknak a száma (a tranzakció lezárására egyébként jellemzően a szerződés megkötését követően egy-két hónappal kerül sor).

HOZZÁSZÓLÁSOK