Automatic Data Processing Inc. (ADP) bérlista feldolgozó szolgáltató vállalat kimutatása szerint decemberben 257 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban a novemberi 217 ezres növekedés után. Az ADP a novemberi adatot 211 ezerről módosította 217 ezerre.

A Wall Street Journal által megkérdezett szakértők a foglalkoztatás 195 ezres növekedését jelezték előre decemberre. A foglalkoztatás legutóbb 2014 decemberében emelkedett a tavaly decemberit meghaladó mértékben, 275 ezerrel.

A 2015 decemberi növekedéshez a kisvállalatok 95 ezerrel, a középvállalatok (50-499 alkalmazott) 65 ezerrel, a nagyvállalatok pedig 97 ezerrel járultak hozzá. A szolgáltatóipari szektor 234 ezerrel, a feldolgozóipar 23 ezerrel növelte alkalmazottai számát. Nincsenek arra utaló jelek, hogy alább hagyna a foglalkoztatás növekedésének a lendülete - kommentálta a foglalkoztatási jelentést Mark Zandi, a Moody's Analytics közgazdásza, megjegyezve, hogy a foglalkoztatás kizárólag az energiaiparban csökken. "Ha a növekedés tartósnak bizonyul az év közepére elérhetjük a teljes foglalkoztatást".