Jó hír érkezett az USA-ból

A piaci várakozásoknál és az előzetes becsléseknél is nagyobb, 2,9 százalékos éves GDP-növekedést ért el az Egyesült Államok a tavalyi negyedik negyedévben a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) szerdán közzétett harmadik, végleges kimutatása szerint.
Domokos László, 2018. március 28. szerda, 15:22
Fotó: Pixabay

A piacok 2,7 százalékos GDP-növekedést vártak a negyedik negyedévre. A harmadik negyedévben 3,2 százalékkal nőtt éves összevetésben az Egyesült Államok GDP-je - írta az MTI.

A BEA első, az adatok korlátozottabb körére támaszkodó becslése 2,6 százalékos, a második pedig 2,5 százalékos évesített GDP-növekedést mutatott ki a negyedik negyedévre.

A végleges negyedik negyedévi GDP-növekedés a lakossági kiadások korábbi becsléseket meghaladó növekedése miatt bizonyult nagyobbnak az előzetes adatoknál. A negyedik negyedévben három éve a leggyorsabb ütemben nőttek a lakossági kiadások az Egyesült Államokban.

A negyedik negyedévi végleges adatok alapján az Egyesült Államok 2017-es GDP-növekedése 2,3 százalék lett a 2016-os 1,5 százalék után.

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK