Jó hír érkezett Németországból

A terrorveszély és a Brexit ellenére szeptemberben enyhén bizakodóbbak lettek a német fogyasztók.
MTI, 2016. augusztus 26. péntek, 08:52
Fotó: Reuters

A nürnbergi GfK piackutató intézet pénteken közzétett szeptemberi fogyasztói bizalmi indexe 10,2 pontra emelkedett az augusztusi 10 pontról. Ennél magasabb értéket legutóbb 2001 októberében mértek. Az index azt mutatja, hogy rövid életű volt a Brexit okozta elbizonytalanodás.

Az emberek jövedelmük további emelkedésére számítanak, a magánfogyasztás az idén várhatóan két százalékkal bővül és továbbra is a gazdasági növekedés fontos motorja - mondta Rolf Bürkl, a GfK szakértője. A jövedelmek alakulására vonatkozó várakozásokat tükröző részmutató 8,6 ponttal, 58,3 pontra emelkedett szeptemberben. Ez a vásárlókedvben is megmutatkozik, az ezt jelző alindex 1,9 ponttal, 57,3 pontra ment föl.

A konjunktúra távolabbi alakulását illetően viszont kevésbé voltak optimisták a megkérdezettek, a konjunktúra barométer 0,8 ponttal 8,6 pontra süllyedt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Anonymus33, 2016.08.26 09:17

Aki ezt a baromsagot elhiszi az mar vagy vak, vagy nagyon naiv. Ezeket a jelenteseket a kormany megbizasabol egy ugynevezett "tanacsadoi iroda " kesziti el, es ugy szepitve ahogy eppen a kormany diktalja. Nem kell megenni, mert minden positiv ilyen statisztika mögött maga a Merkel kormany all. Öndicseret büzlik a halaltol!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html