Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szolgáltatóipari teljesítmény javulásának köszönhetően héthavi csúcsra emelkedett februárban a német összetett feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index - közölte pénteken a londoni Markit gazdasági kutató intézet. Az összetett BMI 54,3 pontra emelkedett a januári 53,5 pontról.

Februárban az előző havival megegyező, 50,9 pont lett a német feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke, kevesebb az elemzők által várt 51,2 pontnál.

A szolgáltatóipari BMI viszont 55,5 pontra, 5 havi csúcsra emelkedett a januári 54,0 pontról. Elemzők ennél kisebb növekedést, 54,2 pontot vártak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének a gyorsulására utal.

Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, a jelentés szerzője közölte: februárban tovább javultak a németországi magánszektor növekedési kilátásai, az összetett BMI adat alapján a teljesítmény hét hónapja a leggyorsabb növekedési ütemet érte el. Mindemellett a gazdasági kondíciók javulása az euró gyengülésével együtt az új megrendeléseknek a növekedéséhez vezetett a második egymást követő hónapban - mondta.