Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az amerikai munkanélküli segélyért folyamodók számával kapcsolatban is érkezett jelentés csütörtökön. A múlt héten a segélyért folyamodók száma - a várakozásokkal ellentétben - 3000 ezerrel csökkent, így 450 000 ember kérelmezett segélyt a szeptember 11-ével végződő munkahéten - számolt be a Bloomberg.

Az előrejelzések mediánja emelkedést sejtetett - az elemzők 459 ezerre várták a makroadatot. A munkaerőpiac végre magához térhet egy hosszan tartó bizonytalan periódus után, ez megegyezik azzal a nézőponttal, hogy a magánszektorban elhelyezkedők szám több, mint 100 ezerrel nőhet szeptemberben - mondta el John Herrmann a State Street Global Markets LLC szakértője.

A kérelmek négyhetes mozgóátlaga 478 250-ről 464 750-re csökkent.

A folytatódó igénylések állománya ugyanakkor a vártnál kisebb mértékben, 84 ezerrel 4,49 millióra mérséklődött szeptember első munkahetén.

Az amerikai termelői árak augusztusban 0,4 százalékkal emelkedtek, nagyobb mértékben, mint arra az elemzők számítottak. Atermelői árak növekedése az élelmiszer- és energiaárak kizárásával 0,1 százalékot tesz ki, ez az index júliusban 0,3 százalékkal nőtt.